NJË GRUA...

Suzana Zisi NJË GRUA...Një grua të merr për dore dhe...

ulëret këngën e çmendur të dashurisë...

Një grua të tërheq fushave fustanegrisura nga mjegulla gri...

Një grua, shndërrohet në bareshë

për të të mbrojtur nga shkelmat e lopës.

Një grua bëhet lopë e Ti...nga sisa e saj pi...Një grua shpupuris flatrat në terrin e ndezur të natës...

Një grua vjen e të rrëmben prej divanit në kuzhinë

Një grua të zhvesh nga lëkura dhe...

të mbyt me afsh luaneshe.

Një grua...në fantazinë tënde...ngrin.Një grua do frymë për të shkrirë “qumështin e premtuar”.

Një grua që...paska një humnerë në kraharor

Një hapësirë, e cila, ka...(ekzaktësisht) përmasat e tua.

Një grua që...i mban “fjalën” e “zemrën” në dorë...Një grua pikon qumësht nga çdo qelizë,

(Pikon edhe një lopë,

edhe një bareshë të pafaj...)Një çast,

bëhet mbret i botës tënde prej "fëmije":

Tingulli vrastar i zërit të saj...Një grua që...ka frike të të shohë në sy...Nje grua dhe...një burrë.

I cili

Je

Ti...
©Suzana Zisi